Mainos

Egyptiläisessä kerrostaloromahduksessa jo 14 uhria

Jouluaattona romahtaneen kerrostalon raunioista on löydetty jo 14 kuollutta. Egyptiläisen talon raunioihin uskotaan hautautuneen noin 25-30 ihmistä. Heistä ainakin kaksi on saatu pelastetuksi.

Onnettomuus tapahtui satamakaupunki Aleksandriassa. Kaksitoistakerroksisessa rakennuksessa asui 40-50 ihmistä. Heistä monet olivat kuitenkin ehtineet lähteä töihin tai kouluun ennen talon sortumista.

Turman syyksi epäillään rakennuksen luvatonta korottamista. Talo rakennettiin vuonna 1982 seitsenkerroksiseksi ilman lupaa. Omistaja hankki talolle luvan myöhemmin mutta rakennutti taloon sen jälkeen vielä viisi kerrosta lisää luvatta.

Rakennusmiehet olivat kunnostamassa talon ensimmäistä kerrosta, kun se alkoi yhtäkkiä täristä ja luhistua. Romahdus vahingoitti myös kahta viereistä rakennusta, jotka jouduttiin evakuoimaan.

Syyttäjät ovat etsintäkuuluttaneet rakennuksen omistajan, urakoitsijan ja kunnostuksen suunnitelleen arkkitehdin. Talojen sortuminen on tavallista Egyptissä, sillä turvallisuusmääräyksiä ja korjaustöitä laiminlyödään jatkuvasti.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.