Mainos

Egyptiläisen turmakoneen molemmat mustat laatikot löydetty

Myös toinen Egyptissä pudonneen matkustajakoneen mustista laatikoista on löytynyt. Tutkijoiden odotetaan kertovan mustien laatikoiden tiedoista kahden päivän sisällä.

Kaksi viikkoa sitten Punaiseen mereen syöksyneen Flash Airlines -lentoyhtiön koneen molemmat mustat laatikot ovat löytyneet. Ilmoitus matkustajakoneen ohjaamon ääninauhat sisältävän säiliön löytymisestä tuli tänään samaan aikaan, kun ensimmäinen musta laatikko saapui Kairoon tutkimuksia varten.

Ranskalainen sukellusrobotti löysi mustat laatikot tuhannen metrin syvyydestä vain 30 metrin päässä toisistaan. Laatikot on suunniteltu kestämään jopa kuukauden 6000 metrin syvyydessä.

Egyptiläisen tutkijaryhmän johtaja Hamdi Sami valitti, ettei toinen laatikko ole erityisen hyvässä kunnossa.

- Mutta se on riittävän ehjä, että voimme analysoida sen sisällön, hän kertoi.

Onnettomuuden syiden selvittelyyn osallistuu myös ranskalaisia ja lentokoneen valmistaneen Boeing -yhtiön asiantuntijoita. Tutkijoiden odotetaan kertovan mustien laatikoiden tiedoista kahden päivän sisällä.

Selvitysryhmä on kertonut epäilevänsä turman syyksi jonkinlaista teknistä vikaa. Tammikuun 3. päivänä tuhoutuneen koneen mukana kuolleista 148 ihmisestä suurin osa oli ranskalaisia turisteja.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.