Mainos

Egyptiin väliaikainen pääministeri – suunnitellulle perustuslaille täystyrmäys

13:03

Egyptin väliaikaiseksi pääministeriksi on nimitetty liberaali ekonomisti Hazem al-Beblawi, kertoo valtion media. Hän on maan entinen valtiovarainministeri.

Toiseksi suurin islamistinen puolue Nour hyväksyi al-Beblawin nimityksen. Puolue oli aikaisemmin torjunut useita väliaikaishallinnon asettamia pääministeriehdokkaita.

Varapresidentiksi valittiin puolestaan oppositiojohtaja Mohamed ElBaradei. Hän vastaa tehtävässään ulkopolitiikasta.

Johtava islamistipuolue Muslimiveljeskunta on torjunut tuoreeltaan ehdotuksen uuden perustuslain suunnittelusta. Muslimiveljeskunta syyttää armeijan asettamaa väliaikaishallintoa poliittisen vallan kaappaamisesta.

Egyptin väliaikaishallinto ilmoitti yöllä, että uusi perustuslaki on hyväksytettävä kansanäänestyksessä. Kahden viikon sisällä on määrä koota oikeusoppineiden paneeli, joka hahmottelee perustuslain muutokset.

Myös opposition mielenosoituksia koolle kutsunut Tamarod-liike on ilmoittanut vastustavansa perustuslain muutoksia "diktaattorimaisina".

Islamistit torjuivat vaalisuunnitelman

Egyptin väliaikainen presidentti Adli Mansur ehdotti tänään parlamenttivaalien järjestämistä viimeistään ensi vuoden alussa. Presidentinvaalien ajankohdasta päätettäisiin heti, kun uusi parlamentti on kokoontunut.

Syrjäytetyn presidentin Mohamed Mursin kannattajat hylkäsivät tarjouksen saman tien. Muslimiveljeskunnan mukaan suunnitelman tukeminen tarkoittaisi vallankaappauksen hyväksymistä.

Armeija syrjäytti viime viikolla presidentti Mohamed Mursin ja hajotti parlamentin.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.