Mainos

Egyptiin suurmielenosoitus – levottomuuksia pelätään

Egyptin syrjäytetyn presidentin Mohamed Mursin kannattajat aikovat järjestää tänään suurmielenosoituksen Kairossa. Kaduille odotetaan myös Mursin vastustajia, minkä pelätään johtavan yhteenottoihin.

Armeija on pitänyt Mursia salaisessa paikassa vallankaappauksesta lähtien. Islamistit syyttävät asevoimia hänen sieppaamisestaan ja kieltäytyvät yhteistyöstä uuden hallinnon kanssa.

Väliaikainen pääministeri yrittää muodostaa tällä viikolla hallituksen.

Siinain alueella raketti-isku

Maan pohjoisosassa ainakin kolme ihmistä on kuollut ja 17 haavoittunut raketti-iskussa, joka kohdistui työntekijöitä kuljettaneeseen bussiin. Isku tapahtui Israelin rajalla sijaitsevassa Pohjois-Siinain maakunnassa.

Viranomaislähteiden mukaan bussi oli kuljettamassa työntekijöitä paikalliselle sementtitehtaalle El Arishin kaupungissa. Iskun tekijöistä ei ole toistaiseksi tietoa, mutta seudulla toimivat äärijärjestöt ovat kiihdyttäneet toimintaansa vuoden 2011 kansannousun jälkeen ja tehneet hyökkäyksiä poliisia ja sotilaita vastaan.

Väkivalta alueella lisääntyi entisestään Mursin syrjäyttämisen jälkeen, ja iskuja on tehty turvatarkastuspisteisiin ja muihin kohteisiin lähes päivittäin.

(MTV3 – STT – AFP – Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.