Mainos

Egypti varoittaa terrorismista

Egyptin presidentti Hosni Mubarak on varoittanut Eurooppaa ilmeisestä vaarasta, mikäli se ei nopeasti ryhdy taisteluun alueellaan olevia "terroristeja" vastaan. Asia nousi esiin eilen Italiassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa. Mubarak on Italiassa parhaillaan virallisella vierailulla.

Hänellä oli eilen tapaaminen presidentti Carlo Azeglio Ciampin ja pääministeri Guiliano Amaton kanssa. Presidentti Mubarak kieltäytyi sanomasta, missä hän uskoi ääriainesten piileskelevän. Hän kuitenkin täsmensi terroristien olevan egyptiläisiä ja sudanilaisia.

-En aio kertoa keitä he ovat. Mutta he tulevat ja viipyvät Euroopassa, ja vaarana on, että he jäävät ja levittäytyvät tänne. Mubarakin mukaan kyseiset ääriainekset aiheuttavat kaikenlaista harmia, ja mikäli kukaan ei ryhdy toimiin, edessä on "katastrofaalinen tilanne".

Pääministeri Amato sanoi, että hän on keskustellut Italian tilanteesta ja hallitus on ottanut asian hoitaakseen. Hän ei kuitenkaan antanut tarkempia yksityiskohtia asiasta.

Presidentti Mubarak oli jo aiemmin varoitellut vastaavasta tilanteesta italialaisen Repubblica-lehden haastattelussa. Lehden mukaan suurin syy hänen mukaansa terroristien invaasiolle oli eurooppalaisten vieraanvaraisuus. Mubarakin mukaan etenkin Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen terroristeille on usein tarjoutunut turvapaikka juuri Euroopasta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.