Mainos

Egypti vakuuttaa turistikohteiden turvallisuutta nettikameroilla

Egyptin lomamatkaa suunnitteleva matkailija voi varmistautua lomakohteen rauhallisuudesta tutkimalla livekuvaa Punaisenmeren rantakohteista.

Livekuvaa lähettäviä webbikameroita on tällä hetkellä viisi ja pian 20 lisää.

Egyptin Punaisenmeren rantalomakohteissa on kärsitty matkailijakadosta jo kolmen vuoden takaisesta vallankumouksesta lähtien. Niilin varren historiakohteistaan tunnetuissa Luksorissa ja Assuanissa on ollut vielä hiljaisempaa.

Turistikohteissa on ollut hiljaista ja rauhallista myös mielenosoitusten osalta. Silti väkivaltauutiset Kairosta karkottavat matkailijoita satojen kilometrien päässä lomakohteissa.

Kuvan voima vakuuttaa

– Vaikka sijoittaisimme loputtomasti rahaa mainoksiin, yksikin median uutisjuttu väkivaltaisesta mielenosoituksesta mitätöi mainoksemme, sanoo Egyptin turistiministeri Hisham Zaazou, joka on miettinyt päänsä puhki, miten vakuuttaisi matkailijat lomakohteiden turvallisuudesta.

Ratkaisuksi Zaazou keksi asentaa webbikameroita, jotka välittävät reaaliaikaista kuvaa Punaisenmeren lomakohteista. Toiminnassa on viisi kameraa, joista neljä on sijoitettuna eri puolille Sharm el Sheikhiä ja yksi Hurghadaan.

– Muutaman kuukauden sisällä asennamme 20 uutta kameraa eri lomakohteisiin Egyptissä. Jatkossa kamerat lähettävät myös matkailijoiden haastatteluja tai ohjelmaa kulttuuritapahtumista eri puolilla Egyptiä, Zaazou kertoi MTV uutisille Assuanissa tammikuun lopussa järjestetyssä turismikonferenssissa.

Luksorissa rauhallista ja turvallista

Matkailusta elävä Luksor on tunnettu hyvin säilyneistä faaraoidenaikaisista temppeleistään. Luksor on myös Niilin risteilylaivoja toinen pääteasema Assuanin lisäksi.

Luksorissa kolme vuotta asunut Sari Leinonen ei ole kertaakaan tuntenut oloaan turvattomaksi Egyptissä. Hänen mukaansa Luksorissa ei ole ollut juurikaan mielenosoituksia eikä ainakaan väkivaltaisia mielenosoituksia kuten Kairossa tai muissa Pohjois-Egyptin kaupungeissa.

– Vallankumouksen kolmevuotispäivänä Luksorin keskustassa oli juhlijoita, mutta ei levottomuuksia, Leinonen kertoo.

Matkailijoita on Leinosen mukaan viime kuukausina näkynyt Luksorissa hieman enemmän kuin viime syksynä. Nubian Palace -kahvilaa Luksorin länsirannalla Memnonin kolossien eli faarao Amenhotep III:sta esittävien kivipatsaiden naapurissa emännöivä Leinonen on huomannut matkailun vilkastumisen myös länsirannan turistibussiliikenteestä.

– Kahvilassamme käy silloin tällöin myös turisteja ja kaupungilla matkailijaryhmiä näkee nyt enemmän kuin ennen. Paikallisten tapaan en aina jaksa edes seurata Kairon väkivaltauutisia täällä maaseudun rauhassa, Leinonen kertoo.

Kolmessa vuodessa 30 miljoonaa turistia

Vallankumousta edeltänyt vuosi 2010 oli Egyptin matkailun ennätysvuosi, jolloin Egyptissä vieraili 14,7 miljoonaa matkailijaa. Vallankumousvuonna 2011 matkailijoita oli 9,8 miljoonaa ja vuonna 2012 määrä nousi 11,5 miljoonaan. Viime vuonna matkailijoita oli 9,5 miljoonaa.

– Kolmessa vuodessa Egyptissä on käynyt kuitenkin noin 30 miljoonaa matkailijaa, mikä on olosuhteisiin nähden hieno saavutus ja kertoo siitä, että hyvin monet kuitenkin luottavat Egyptin turvallisuuteen matkakohteena, turistiministeri Hisham Zaazou sanoo.

Matkailuelinkeino on Egyptin valtion tärkein tulonlähde Suezin kanavamaksujen ja ulkomailla työskentelevien egyptiläisten kotiin lähettämien varojen ohella. Viime vuonna matkailu toi Egyptille kuusi miljardia dollaria, vuonna 2012 kymmenen miljardia dollaria ja ennätysvuonna ennen vallankumousta 12,5 miljardia dollaria.

Matkailu työllistää suoraan tai välillisesti ainakin neljä miljoonaa egyptiläistä, joista jokainen elättää keskimäärin neljää perheenjäsentä joten matkailuelinkeinosta on riippuvainen ainakin 16 miljoonaa egyptiläistä.

Egyptin nettikamerat löytyvät täältä

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.