Mainos

Egypti toivoo turismin toipuvan – yksi asia huolestuttaa

Vallankumous ja levottomuudet olivat kova isku Egyptin matkailulle. Tämän vuoden alkukuukausien matkailijamäärät lupaavat hyvää, mutta presidentinvaalien tulos huolestuttaa.

– Maallistunut presidentti olisi matkailun kannalta paras vaihtoehto, sanoo Egyptin turistiministeri Monir Fakhri Abdel Nour, joka on taustaltaan kristitty ja maallistuneen Wafd-puolueen jäsen.

Ministeri myöntää, että Egyptin uusien puolueiden kuten äärikonservatiivisen salafistien edustajien kommentit bikinien tai alkoholin kieltämisestä ovat aiheuttaneet syystäkin huolta sekä Egyptissä että kansainvälisten matkanjärjestäjien keskuudessa.

– Luotan siihen, että kuka tahansa Egyptin johdossa onkin, turismi säilyy talouden tärkeänä tukipilarina. Mikään hallitus ei voi eikä halua tätä muuttaa, ministeri Abdel Nour sanoo.

Ministeri uskoo, että tänä vuonna matkailijamäärissä päästään lähes vuoden 2010 tasolle, joka oli Egyptin matkailuhistorian ennätysvuosi. Vuoden 2011 kansannousu, vallankumous ja levottomuudet laskivat matkailijoiden määrää. Kesän varaustilanne näyttää kuitenkin jo lupaavalta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.