Mainos

Egypti toimitti aseita Fatahille

Fatah on maltillisen presidentin Mahmud Abbasin puolue. Abbasin edustaja kiistää tiedot asetoimituksesta.

Egypti on lähettänyt suuren määrän aseita palestiinalaisten Fatah-järjestölle, kertovat Israelin turvallisuusviranomaiset. Aseet on viranomaisten mukaan toimitettu aiemmin viikolla Israelin kautta.

Palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin edustaja kuitenkin kiistää tiedot. Nabil Abu Rdainahin mukaan tiedot asetoimituksista ovat perusteettomia, eivätkä lainkaan totta.

Viranomaisten mukaan Egyptistä on toimitettu Gazaan 2000 kivääriä, 20 000 ammuslipasta ja 2 miljoonaa luotia.

Viranomaiset eivät halunneet esiintyä nimellään, koska Israel, Egypti tai palestiinalaiset eivät ole vahvistaneet aselähetystä. Niin Israelin pääministerin Ehud Olmertin edustaja kuin puolustusministeriökin ovat kieltäytyneet kommentoimasta tietoja. Myöskään egyptiläisviranomaiset eivät ole olleet saatavilla kommenttia varten.

Israelin hallituksen edustaja Binjamin Ben-Eliezer on sen sijaan vahvistanut ainakin osittain aseiden toimittamisen. Hän kertoi armeijan radiossa, että aseiden tavoitteena on vahvistaa Abbasia, jotta tämä pystyisi pitämään puoliaan "niitä järjestöjä vastaan, jotka yrittävät sotkea kaiken". Tällaisilla järjestöillä Ben-Eliezer tarkoitti palestiinalaisten hallitusta johtavaa Hamasia.

Aseiden lähettämisestä sovittiin palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin ja Israelin pääministerin Ehud Olmertin välisessä tapaamisessa viime viikolla, kertoo israelilainen Haaretz-lehti..

Fatah on maltillisen presidentin Mahmud Abbasin puolue. Fatah ja ääriliike Hamas ovat ottaneet kiivaasti yhteen sen jälkeen kun Abbas ilmoitti ennenaikaisista vaaleista vajaat kaksi viikkoa sitten. Nyt Gazan alueella on tulitauko.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.