Mainos

Egypti odottaa väkivallan ja vilpin sävyttämiä vaaleja

Egyptiläiset äänestävät huomenna parlamenttivaaleissa jännittyneissä ja sekavissa tunnelmissa. Vaalikampanjointi päättyi lauantaina ympäri maata koettuihin mielenosoituksiin sekä niitä seuranneisiin väkivaltaisuuksiin. Samalla poliittinen vääntö islamilaisen muslimiveljeskunnan ehdokkaiden asemasta jatkui.

Muslimiveljeskunta on periaatteessa kielletty, mutta se asettaa ehdokkaansa riippumattomien listoille. Vaalilautakunnat ovat hylänneet toistakymmentä ryhmän ehdokasta ja valtapuolue NDP on vaatinut hylkäyksiä runsaasti lisää. Epäselvän ehdokastilanteen takia vaalit on peruttu 24 äänestysalueella 254:stä.

Lisäksi jopa satoja veljeskunnan kannattajia on pidätetty epäiltynä uskonnollisia iskulauseita sisältävien vaalimainosten levittämisestä. 11 heistä on jo saanut kahden vuoden vankeustuomiot.

- Nämä vaalit käydään kyynelkaasun, kumiluotien ja pamppujen keskellä, valitteli muslimiveljeskunnan edustaja Mohammed Mursi.

Parlamenttia vuosikymmenet hallinneen NDP:n uskotaan voittavan vaalit ja veljeskunnan menettävän paikkojaan. Äänestysinnon odotetaan jäävän laimeaksi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.