Mainos

Egypti kiisti Iranin ilmoituksen suhteiden palauttamisesta

Egypti kiisti tänään Iranin ilmoituksen, jonka mukaan maat olisivat jo sopineet diplomaattisuhteiden solmimisesta uudelleen. Egyptin ulkoministerin Ahmed Maherin mukaan suhteiden palauttamista koskevasta päätöstä ei ole tehty.

Iranin varapresidentti Mohammad Ali Abtahi kertoi aiemmin uutistoimisto Reutersille, että asiasta on tehty päätös ja täysien suhteiden palauttamista valmistellaan parhaillaan.

Egypti ja Iran katkaisivat suhteet vuonna 1980 vuosi sen jälkeen kun Egypti antoi turvapaikan Iranista paenneelle shaahille ja solmi rauhan Israelin kanssa.

Iranin virallinen uutistoimisto Irna kertoi aiemmin tiistaina, että Teheranin kaupunginvaltuusto on vaihtanut Egyptiä häirinneen kadunnimen. Kiistanalainen katu on muutettu Khaled Islamboulin kadusta Intifada-kaduksi. Katu oli aiemmin nimetty Egyptin presidentin Anwar Sadatin surmanneen ääri-islamilaisen Islamboulin muistoksi.

Iranin ulkoministeriön edustaja perusteli diplomaattisuhteiden palauttamisen tärkeyttä sanomalla, että tämä auttaa palestiinalaiskansaa ja on kaikkien palestiinalaisten ryhmien toive.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.