Mainos

Egypti kiistää egyptiläiskemistin osuuden Lontoon iskuihin

Egyptin hallitus ilmoittaa saaneensa sisäministeriöltä raportin, josta käy ilmi, ettei Lontoon iskuihin yhdistetyllä kemistillä ole yhteyksiä al-Qaidaan.

Egyptin hallitus kertoo todenneensa, että pidätettynä olevalla egyptiläisellä kemistillä ei ole yhteyksiä Lontoon pommi-iskuihin.

Egyptin poliisi pidätti viime viikolla egyptiläisen Magdy Elnasharin, joka oli aiemmin keväällä valmistunut Leedsin yliopistosta kemian tohtoriksi. Myös hänen asuntonsa Britanniassa ratsattiin. Mies on kiistänyt osallisuutensa iskuihin.

- Hallitus -- on saanut sisäministeriön raportin, josta selviää, ettei egyptiläisellä kemistillä ole yhteyksiä al-Qaidaan eikä pommi-iskuihin, sanottiin hallituksen ilmoituksessa.

Egyptiläinen lehti al-Ahram kertoi aiemmin päivällä Britannian poliisin todenneen, ettei Elnasharilla ole mitään tekemistä puolitoista viikkoa sitten Lontoossa tehtyihin pommi-iskuihin. Lehti perusti uutisensa Egyptin turvallisuusviranomaisten antamiin tietoihin.

- Britannian puoli on vakuuttunut Egyptissä tehtyjen kuulustelujen perusteella siitä, ettei Elnasharilla ole mitään tekemistä räjähdysten kanssa, lehti kirjoitti.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.