Mainos

Egypti etsii syyllisiä iskuihin

Eilisten pommi-iskujen tekijöitä etsitään ympäri Siinain niemimaata. Tutkijoilla on jo johtolankoja, ja hyökkäykset voidaan yhdistää lokakuun pommi-iskuihin Pohjois-Siinailla.

Egyptin presidentti Hosni Mubarak vannoo jatkavansa terrorismin vastaista taistelua eilisistä pommi-iskuista huolimatta.

Televisioidussa lausunnossaan Mubarak totesi eilen, että iskujen jälkeen Egypti pyrkii entistä päättäväisemmin vastustamaan terrorismia. Mubarakin mukaan Egypti ei aio antaa periksi terroristien kiristykselle.

Maa on käynnistänyt valtavat etsintätoimet syyllisten löytämiseksi. Kansallisen turvallisuuden joukot aloittivat eilen raivoisat etsinnät Siinain niemimaalla. Lähes sata ihmistä on jo pidätetty ja operaatio on edelleen käynnissä.

Egyptin sisäministeri Habib al-Adlin mukaan tutkijoilla on jo johtolankoja, ja hyökkäykset voidaan yhdistää lokakuussa sattuneisiin pommi-iskuihin, jotka surmasivat 34 ihmistä Taban kaupungissa Pohjois-Siinailla.

Turvallisuuslähteiden mukaan yhden autopommi-iskun tekijän jäänteistä saatuja DNA-näytteitä aiotaan verrata Taban iskujen epäiltyihin yhteyden todistamiseksi.

Egyptin Sharm el-Sheikhissä tehdyt pommi-iskut on tuomittu laajalti myös maailmalla. Yhdysvallat kutsui lausunnossaan iskuja barbaarisiksi. Presidentti George Bushin kerrottiin myös olleen yhteydessä presidentti Mubarakiin ja tarjonneen apua iskun uhreille ja terroristien saattamisessa oikeuden eteen.

Israelin pääministeri Ariel Sharon totesi Mubarakille, ettei ääri-islamin ruokkima terrorismi saisi koskaan johtaa myönnytyksiin.

Eilisissä pommi-iskuissa Sharm el-Sheikhin lomakohteessa kuoli ainakin 88 ihmistä ja parisataa haavoittui. Kuolleista ainakin yhdeksän oli turisteja. Isku oli Egyptin historian pahin vuoden 1981 jälkeen.

(MTV3-Reuters-STT-AFP)

(Kymmenen uutiset 24.07.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.