Egotrippi pokkasi kolme Emma-palkintoa

Egotrippi-yhtye oli Suomen vuoden 2008 pop-artisti, jos asiaa mitataan voitetuilla Emma-palkinnoilla. Konkaribändi on vienyt tänä iltana pidetyssä Emma-gaalassa kolme tunnustusta.

Egotrippi oli Vuoden yhtye, minkä lisäksi sen albumi Maailmanloppua odotellessa valittiin vuoden 2008 parhaaksi albumiksi ja parhaaksi pop-albumiksi.

- Tämä levy on - nimestään huolimatta - vähemmän melankolinen kuin Egotripin pari edellisestä albumia, makusteli Egotripin kitaristi ja solisti Knipi Emma-gaalassa.

Maailmanloppua odotellessa uudisti Egotrippiä myös sikäli, että Knipi nousi tasaveroiseksi solistiksi Mikki Kausteen rinnalle.

- Solisti valitaan nyt pelkästään biisin ehdoilla.

Tuplapalkitun albumin valiobiiseiksi Knipi nimeää Kausteen tekemät kappaleet Hyvästi naiset ja Kauppatori sekä omat sävelmänsä Mies räjähtää ja Maailmanloppua odotellessa.

Vuoden biisi on "vapauden laulu"

Chisu sai pokata lauantaina kaksi Emma-pystiä. Chisun kappale Mun koti ei oo täällä rankattiin vuoden biisiksi, ja sama laulu sai vuoden ladatuimman sävelmän e-Emman.

- Tämä biisi on mun omasta mielestäni vapauden laulu. Se kannustaa uskaltamaan irrottautua, hakemaan rohkeasti suuntaa ja muutosta elämässään, tuumi Vuoden biisin tekijä.

Myös The Five Corners Quintet sai kaksi Emmaa. Yhtye otti Jazz-Emman albumillaan Hot Corner, ja sama pitkäsoitto oli myös kriitikoiden Vuoden valinta.

Vuoden naissolisti oli Anna Abreu ja miessolisti Juha Tapio.

Yleisö sai äänestää vuoden 2008 parhaan ulkomaisen ja kotimaisen artistin. Nämä tunnustukset menivät Slipknotille sekä Lauri Tähkä & Elonkerjuulle, joka oli Vuoden kotimainen artisti jo kolmannen kerran peräkkäin.

Loppuasukas ja Blooddrunk

Apulanta sai lisätehoa nappaamalla nyt Vuoden rock-albumin palkinnon pitkäsoitostaan Kuutio. Metalli/hardrock-sarjassa samaan ylti Children of Bodom levyllään Blooddrunk.

Vuoden debyyttialbumi oli Herra Ylppö & Ihmiset -bändin Sata vuotta. Parhaan iskelmäalbumin pystin ottivat Jorma Kääriäinen & Riku Niemi Orchestra levyllä Kädenjälki.

Asan albumi Loppuasukas oli puolestaan vuoden ykkönen sarjassa hiphop/dance/R&B.

Suomen viime vuoden myydyimmän albumin palkinnon saa amerikkalainen Metallica, jonka Death Magnetic löysi liki 80 000 ostajaa.

Klassisen musiikin Emma meni albumille Gamba Nova - aikamme musiikkia barokkisoittimilla. Neljän säveltäjän töitä esittää levyllä kahdeksan muusikkoa.

Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT jakoi Emma-palkintonsa nyt 23:nnen kerran.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat