Mainos

Eeva Ruoffille Jäntin säätiön tietokirjapalkinto

Suomalais-sveitsiläinen dosentti Eeva Ruoff sai tämänvuotisen Lauri Jäntin säätiön tietokirjapalkinnon teoksestaan Vanhoja suomalaisia puutarhoja. Tunnustus on 10 000 euroa eli noin 60 000 markkaa.

Säätiön hallituksen mielestä Vanhoja suomalaisia puutarhoja on merkittävin suomalaisen puutarhataiteen historiaa käsittelevä teos. Ruoffin kirja sisältää runsaasti tietoa puutarhanhoidosta, puutarhataiteesta ja erikseen kuvatuista merkittävistä puutarhoista. Lisäksi se on lennokkaasti ja persoonallisesti kirjoitettu. Upea kuvitus täydentää tekstiä ja tekee kirjasta tyylikkään kokonaisuuden. Teos myös käsittelee aihepiiriä, joka säätiön mielestä on jäänyt vähemmälle huomiolle tämän päivän yhdyskuntasuunnittelussa.

Lauri Jäntin säätiön kunniamaininnan, 2000 euroa eli noin 12 000 markkaa sai lastenpsykiatri Jari Sinkkonen teoksestaan Lapsen puolesta. Kirja on säätiön mielestä erinomaisen selkeästi kirjoitettu teos tärkeästä, vakavasta ja ajankohtaisesta aiheesta.

Lisäksi säätiö myönsi erityismaininnan, 1000 euroa, rovasti Edgar Vaalgamaalle teoksesta Valkoisen hiekan kansa.

Kanslianeuvos Lauri Jäntti perusti vuonna 1983 nimeänsä kantavan säätiön, jonka tarkoituksena on edistää suomalaista tietokirjallisuutta myöntämällä palkintoja erityisen merkittävien tietokirjojen tekijöille. Tähän mennessä palkintoja on myönnetty 40 teokselle.

Viime vuonna säätiön palkinnon sai Aarne Kinnunen teoksesta Estetiikka.

Säätiön hallitus on päättänyt kutsua kanslianeuvos Lauri Jäntin säätiön kunniapuheenjohtajaksi tunnustukseksi säätiön ja suomenkielisen tietokirjallisuuden hyväksi tehdystä pitkäjänteisestä työstä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.