Mainos

Eerola Hakkarais-kohusta: parempi pahoitella kuin selitellä

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola muistuttaa, että pahoittelu on parempi kuin turhat selitykset.

Eerola kommentoi tällä viimeistä kohua, joka koski perussuomalaisten Teuvo Hakkaraista.

– Silloin, kun jotain tapahtuu, niin ei auta muu kuin pyytää anteeksi. Selitykset eivät auta.

Juho Eerola vieraili MTV:n Uutislive -ohjelmassa yhdessä toimittaja Leena Sharman kanssa, jonka kirja Ne – kohtaamisia perus-Suomessa julkaistiin tänään. Kirja pureutuu puolueeseen ja ihmisiin puolueessa.

Eerola myöntää, että puolueen julkikuva ei aina ole kovin mairitteleva. Jatkuvat kohut myös vaikuttavat puolueeseen

– Joltain osin kohut vaurioittavat. Sitten toisaalta se palaute, jota itsekin saa, on välillä erilaista. Meidän fanijoukolta tulee viestiä, että jee, oikea meininki - lisää tällaista. Moni samaistuu Teuvoon. Tai yksinhuoltajaäitiin. Itse olen hieman yrittänyt viisastua. En ainakaan omasta työpuhelimesta mitään kuvia lähettäisi, Eerola miettii.

Toimittaja Sharman mukaan Teuvo Hakkarainen on omassa kategoriassaan alkoholiin liittyvän hölmöilyn kanssa. Hän ei usko, että niillä on varsinaisesti vaikutusta puolueeseen.

– Rajujen kommenttien ja yhteiskunnalliset kannanotot ovat olleet kiinnostavimpia ja merkittävimpiä kuin Teuvo Hakkaraisen juominen, Sharma ottaa esille Uutislivessä.

Eerolan mukaan hän itse on ottanut opikseen kohuista.

– Itse olen huomannut sen, että huumori, ja omanlaiset sutkautukset toimivat ehkä siinä vaiheessa, kun ei vielä ollut kansanedustaja. Omassa porukassa ne menivät läpi hyvin ja niitä ymmärrettiin. Sitten kun ne päätyvät lehden knateen tai sivuille, niin silloin niitä ei enää auta selitellä, vaan pyytää anteeksi.

Eerola: Puolueessa ei ole osastoja

Uutislivessä keskusteltiin myös Perussuomalaisten monenkirjavasta joukosta.

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola kumoaa sen, että puolueessa olisi erilaisia ”osastoja”, kuten maahanmuuttokriittinen osio MTV: Uutislive -ohjelmassa.

– Olen ehkä vähän jäävi arvioimaan, mutta en minä näe erilaisia osia puolueessamme. Usein on kirjoitettu, että meillä on tämä maahanmuuttokriittinen osio puolueessa, mutta samalla ohjelmalla me kaikki perusuomalaiset toimimme, Juho Eerola sanoo.

Perusuomalaisten yhtenäisyyttä on epäilty usein aikaisemmin. Eerola muistuttaa, että puolueessa on kaikenlaisia ihmisiä.

– Olemme Suomen nopeimmin kasvanut puolue, meille on tullut paljon uusia jäseniä ja äänestäjiä. Ja niitä on tullut oikealta että vasemmalta. Jos meidän arvoja mitataan, niin aika oikeasta vasemmistoon, niin aika keskellä ollaan. Kyllä meillä on se monenkirjava se väki, ja joukkoon mahtuu, Eerola toteaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.