Mainos

Eero Järnefeltin suurnäyttely kesällä Joensuussa

Taidemaalari Eero Järnefeltin tuotantoa esittelevä laaja näyttely avataan Joensuun Taidemuseossa kesäkuun puolivälissä.

Näyttelyä varten eri lähteistä kerättiin 800 teosta, joista työryhmä valitsi näyttelyyn lähes 200 teosta. Joensuun taidemuseossa on esillä öljymaalauksia, piirustuksia, akvarelleja ja grafiikkaa. Suurnäyttelyn järjestävät yhdessä Ateneumin taidemuseo, Joensuun taidemuseo ja Eero Järnefeltin seura.

Edelliset laajat näyttelyt olivat 100-vuotismuistonäyttely 1964 Helsingin taidehallissa ja Retretin näyttely 1986. Näyttelyn yhteydessä julkaistaan 100-sivuinen runsaasti kuvitettu näyttelyluettelo, jossa on myös Eero Järnefeltin elämää ja tuotantoa esitteleviä artikkeleita.

Eero Järnefelt (1863-1937) oli Suomen taiteen kultakauden merkittävimpiä taiteilijoita. Järnefeltin kansankuvaukset sekä monet Koli-aiheiset maisemat ovat osa suomalaista kansalliskuvastoa. Näyttely esittelee Järnefeltiä myös muotokuvaajana ja kansallisena hovimuotokuvaajana.

Joensuun taidemuseossa uusi Järnefelt -näyttely on esillä kesäkuusta vuoden 2002 tammikuuhun saakka. Sieltä näyttely siirtyy Ateneumin taidemuseoon Helsinkiin vuoden 2002 kevääksi.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.