Mainos

Eero Heinäluoma ja Timo Soini salavierailulla Afganistanissa

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd.) ja ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini (ps.) tapasivat viikonloppuna Afganistanin poliittista johtoa. Eduskunnan valtuuskunnan vierailu on pidetty salassa turvallisuussyistä.

Valtuuskunnassa olivat mukana myös puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.) ja kansanedustaja Katri Komi (kesk.).

Heinäluoma kertoo MTV3:n uutisille, että suomalaisten rauhanturvaajien toimintaa Afganistanissa kiitettiin kaikissa tapaamisissa.

Valtuuskunta keskusteli mm. presidentti Hamid Karzain kanssa kansainvälisten joukkojen vetäytymisaikataulusta. Suomalaisvaltuuskunnalle esitettiin toivomus, että ulkomainen apu Afganistanissa jatkuisi lähinnä koulutus- ja siviilitehtävissä vielä vuoden 2014 jälkeen.

Afganistaniin seurue lensi Intian-vierailunsa jälkeen. Lauantaina eduskunnan delegaatio vietti Mazir e Sharifissa suomalaisjoukkojen kanssa veteraanpäivää.

Presidentti Karzain lisäksi delegaatio tapasi Afganistanin ulkoministerin ja puolustusministerin sekä parlamentin puhemiehet.

Neuvotteluissa korostettiin yhteistyömahdollisuuksia erityisesti maa- ja metsätaloudessa sekä kaivosteollisuudessa. Myös kansalaisoikeudet, erityisesti naisten asema nousivat esille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.