Mainos

Eela: MTV3:n jauhelähetyksissä ei pernaruttobakteeria

Eläinlääkintä- ja elintarviketutkimuslaitoksen alustavan tiedon mukaan Helsingin jauhelähetyksistä ei ole löydetty pernaruttobakteeria.


Eläinlääkintä- ja elintarviketutkimuslaitos Eelan alustavissa tutkimuksissa ei ole löytynyt pernaruttobakteeria kahdesta näytteestä. Nämä tulokset saatiin MTV3:stä ja Kluuvin kauppakeskuksesta Helsingistä löydetyistä näytteistä. Tulokset varmistuvat lopullisesti kolmen vuorokauden kuluttua.

Kaiken kaikkiaan tutkittavana on 33 lähetystä, joista 13:sta on löytynyt epäilyttävää jauhemuotoista ainetta. Niiden osalta selvitys jatkuu, kerrottiin Eelasta.

Kaikkiaan Helsingin poliisille on ilmoitettu tai toimitettu noin 150 kirjelähetystä, jotka kaikki tutkitaan.

Myös useilta muilta paikkakunnilta on poliisille tullut tietoja epäilyttävistä lähetyksistä. Ilmoituksia on tullut mm. Kotkasta, Lappeenrannasta, Rovaniemeltä, Jyväskylästä.

Savonlinnastakin löydettiin keskiviikkona yksi epäilyttävä postilähetys, joka toimitettiin jatkotutkimuksiin. Pelastusviranomaiset noutivat kirjeen paikallisesta postista alkuillasta. Kirjettä ei ollut avattu, ja sen sisältö selvinnee lähipäivinä. Poliisista kerrottiin keskiviikkoiltana, että jutun tutkimukset alkavat torstaina. Vastaavanlaisia epäilyttäviä postilähetyksiä tuli tänään poliisin tietoon myös muualla Itä-Suomessa, ainakin Joensuussa, Mikkelissä ja Kuopiossa.

-Eri puolilta Suomea on tullut tietoja, että ihmiset ovat hätääntyneinä kääntyneet poliisin puoleen. Me olemme nyt antaneet ohjeet, miten poliisin tulee toimia tällaisissa tilanteissa, kertoo rikosylikomisario Harri Rahikka keskusrikospoliisista. Hän korostaa, että poliisi ottaa kaikki tapaukset vakavasti.

-On annettu ohjeet, joiden mukaan vähänkään epäilyttävää kirjettä tai pakkausta ei missään tapauksessa saa avata paikan päällä, Rahikka huomauttaa. Hän myös esittää kansalaisille vakavan vetoomuksen, etteivät nämä pilailisi asialla.

-Tämä on hyvin ikävää ja kallista leikkiä, Rahikka sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.