Mainos

Edwards ja Cheney kiivaassa tv-väittelyssä

Varapresidenttiehdokkaiden tv-väittelyä väritti John Edwardsin syytös Dick Cheneyn yhteyksistä Halliburton-yhtiön hämäriin kauppoihin Iranin kanssa.

Yhdysvaltain varapresidenttiehdokkaat ovat käyneet viime yönä Suomen aikaa tv-väittelyn Clevelandissa Ohiossa. Demokraattien John Edwards toi väittelyssä esiin istuvan varapresidentin Dick Cheneyn mahdolliset yhteydet monialayhtiö Halliburtonin hämäriin kauppoihin Iranin kanssa.

Ennen tuloaan Valkoiseen taloon Cheney oli Halliburtonin pääjohtaja. Halliburton on saanut jälleenrakennusurakoita Irakista ja on siksi kiistelty. Mutta nyt mentiin pidemmälle. Vuonna 2000 Cheney Halliburtonin johtajana vaati Iranin vastaisten pakotteiden purkamista. Edwards toi esiin syytöksiä, joiden mukaan Halliburton maksoi Cheneyn kaudella miljoonia väärän tiedon levittämisestä tehdäkseen bisnestä Iranin, Libyan ja Irakin kanssa.

Sanailu oli ajoittain tiukkaa. Cheney syytti demokraattien presidenttiehdokasta John Kerrya ja Edwardsia ristiriitaisesti äänestäviksi ja työpaikallaan huonosti viihtyviksi senaattoreiksi.

Seuraava tv-väittely on Suomen aikaa varhain lauantaiaamuna. Siinä kohtaavat jälleen varsinaiset presidenttiehdokkaat George W. Bush ja John Kerry.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.