Edustajat käyttivät kongressihyökkäyksessä päähineitä, jotka olivat kuin halvasta avaruuselokuvasta – tästä erikoisessa varusteessa oli kyse

2:31
Video: Tällaisen sotkun mielenosoitukset jättivät Capitol Hillille

Yhdysvalloissa Washingtonin mellakoiden aikana kongressirakennuksesta havaittiin outo näky, kun joillakin henkilöillä oli päässään hieman "edullisemman hintaluokan" avaruuspuvun päähinettä muistuttava läpinäkyvä pussukka.

Popular Science kirjoittaa, että vaikka kyseisistä laitteista on julkisuudessa puhuttu kaasunaamareina, niin kyseessä ovat itseasiassa pakohuput.

Pakohupun tehtävänä on mahdollistaa siviilien poistuminen nopeasti ja turvallisesti alueelta, jolla saattaa olla kemiallinen tai biologinen vaara tai ydinturvallisuuteen liittyvä uhka.

Laite on suunniteltu mahdollisimman helppokäyttöiseksi: Kun pakohupun kuoren avaa, niin se käynnistyy automaattisesti ja tuuletinjärjestelmä työntää ilmaa suodattimien läpi täyttäen hupun puhtaalla ilmalla. Ilma poistuu hupussa olevan venttiilin kautta. Huppu muodostaa tiiviin sauman käyttäjänsä kaulalle. 

Pakohuppu suojaa käyttäjäänsä vain noin puolisen tuntia, eli se on tarkoitettu lähinnä vaara-alueelta poistumisessa käytettäväksi. Ammattilaisten käyttämissä hupuissa käyttöaika voi olla pitempikin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja