Mainos

Edustajainhuone Bushin takana

Yhdysvaltain kongressin edustajainhuone hyväksyi odotetusti myöhään eilsiltana paikallista aikaa voimankäyttöä koskevan päätöslauselman, joka antaa presidentti George W. Bushille valtuudet määrätä sotilasiskuja vastauksena Yhdysvaltoja vastaan tehdyistä terrori-iskuista. Senaatti hyväksyi päätöslauselman jo aiemmin.

Bush kiitteli kongressia päätöksestä. -Olen kiitollinen, että kongressi on yhdistänyt voimansa ja hyväksynyt tämän päätöslauselman. Se antaa selvän viestin - kansamme on yhtenäinen ja me pääsemme voitolle, Bush sanoi Valkoisen talon antamassa lausunnossa.

Päätöslauselma antaa Bushille luvan iskeä niin yksilöitä kuin kaappareita "avustaneita" valtioita vastaan. Bush voisi asevoimien komentajana määrätä mahdolliset iskut ilman valtuutustakin, mutta hän sanoi jo aikaisemmin olevan tärkeää, että kongressi tukee hänen valitsemiaan toimia.

-Jos hän haluaa selvyyttä, me haluamme tarjota selvyyttä, perusteli senaattori Tom Daschle päätöstä. Bushin isä, presidentti George Bush, sai senaatilta vuonna 1991 valtuudet Persianlahden sodan käymiseen äärimmäisen niukasti äänin 52-47.

(STT-AFP-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.