Mainos

Eduskuntavieraille ehdotetaan kestitystä talon laskuun

Kansanedustaja Tuija Nurmi ehdottaa, että kansanedustajille alettaisiin - "jos taloudelliset resurssit antavat myöten" - maksaa tukea omien vieraiden kutsumiseksi eduskuntaan ja pienimuotoisen tarjoilun järjestämiseksi heille.

Nurmi ehdottaa eduskunnan puhemiesneuvostolle toimittamassaan kirjeessä muutoksia myös muihin vierailusäännöksiin. Häntä kiusaa se, että etukäteen käynnistään sopineet vieraat eivät aina ole mahtuneet lehtereille seuraamaan hallituksen kyselytuntia.

Nurmi tarjoaa harkittavaksi erään toisen EU-maan parlamentin käytäntöä. Siellä jokaiselle kansanedustajalle on varmistettu kahden 50 hengen vierasryhmän pääsy tutustumaan eduskunnan toimintaan. Vierasryhmien kutakin henkilöä kohden annetaan 5 euroa matkarahaa ja 13 euroa tarjoilua varten. Näin Nurmen mielestä voitaisiin taata kansanedustajien vierasryhmien asianmukainen ja tasapuolinen kohtelu.

Nurmi kertoi STT:lle, että hän on tasapuolisuuden vuoksi ottanut sellaisen linjan, ettei tarjoa omille vierasryhmilleen mitään suuhunpantavaa. Ainoa poikkeus ovat omien poikien koululuokat, jotka luokkaretkillään ovat käyneet hänen vieraanaan eduskunnassa.

- Tuntuu, että toisilla on enemmän varaa kustantaa vierasryhmiä ja antaa runsasta tarjoilua. Ihmiset saavat väärän käsityksen meidän käytössä olevasta varallisuudesta.

Lahdessa asuva Nurmi on istunut eduskunnassa vuodesta 1995.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.