Mainos

Eduskuntavaalien äänistä annettu lähes 14 prosenttia

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on jatkunut hieman vaisuksi jäänyttä lauantaita vilkkaammin. Tänään äänestämässä kävi 1,5 prosenttia äänioikeutetuista eli 60 000 kansalaista.

Kaikkiaan äänensä on tähän mennessä antanut kansalaisista 13,9 prosenttia, mikä on vähemmän kuin viime eduskuntavaaleissa. Tuolloin viidentenä äänestyspäivänä äänestämässä oli käynyt 15,2 prosenttia äänioikeutetuista.

Ero johtuu osittain siitä, että viikonlopun äänestysinto oli vähäisempää kuin neljä vuotta sitten. Kun viime vaaleissa lauantaina kävi äänestämässä 82 000 ja sunnuntaina 102 000, luvut olivat nyt 54 000 ja 60 000 äänestäjää.

Lapin äänestäjät ovat edelleen olleet aktiivisimpia. Siellä äänestysprosentti on jo 17,5 . Aktiivisuus vähenee etelään päin tultaessa siten, että Uudellamaalla jäädään 10,9 prosenttiin.

Yli 16 prosentin äänestysaktiivisuuteen on päästy Pohjois-Karjalan, Etelä-Savon ja Vaasan vaalipiireissä. Yli 14 prosenttia on ylitetty Satakunnan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Kymen, Pirkanmaan ja Oulun vaalipiireissä. Helsingissä luku on 12,39 prosenttia.

Naisia on äänestämässä käynyt 314 554 ja miehiä 247 131.

Ennakkoäänestys Suomessa jatkuu tiistaihin. Äänestäminen ei ole sidottu kotipaikkakuntaan, vaan sen voi tehdä missä ennakkoäänestyspaikassa hyvänsä. Mukaan pitää ottaa henkilöllisyystodistus. Kotiin postitetun äänioikeusilmoituksen ottaminen mukaan ei ole pakollista, mutta se nopeuttaa toimitusta.

Viime eduskuntavaaleissa yli 40 prosenttia äänestäneistä äänesti ennakkoon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.