Mainos

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat moittivat budjettiesitystä

Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tarja Filatov moittii hallituksen talouspolitiikkaa tempoilevaksi. Filatov sanoo budjettikannanotossaan, että ensin hallitus kiristää tuloverotusta, sitten keventää, mutta tulevasta linjasta ei ole tietoa.

Valtiovarainministeriön budjettiehdotukseen sisältyvä tuloveronkevennys on Filatovin mielestä kädenojennus palkansaajille, mutta hallituksen linja suosii hyvätuloisia. Filatov tyrmää valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) suunnitelman uudesta työtulovähennyksestä.

-Ei tarvita uusia termejä: tarvitaan tekoja ja tuloksia syntyy, kun veronkevennyksissä korotetaan nykyistä ansiotulovähennystä työssäkäyvien hyväksi ja perusvähennystä kaikkein pienituloisimpien hyväksi, Filatov esittää.

Hallituksen lapsilisäkorotusta Filatov kutsuu torsoksi. SDP haluaa korotuksen ensimmäisestä lapsesta lähtien.

Soini: Sanelubudjetti

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mielestä budjettiehdotus on valtiovarainministeriJyrki Kataisensanelubudjetti. Siinä on hänen mukaansa vallitsevana hyväosaisia hyysäävä verolinja.

Soinin mukaan kokoomuksella on keskustasta selvä niskalenkki. Hän sanoi, että keskusta näyttäytyy politiikan täti-Eulaaliana, joka touhottaa ja ottaa kantaa ministereidensä suulla kesäjuhlissa ympäri maata, mutta ei saa esityksiään läpi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.