Mainos

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat: Jätevesiasetus kaipaa lievennyksiä

Eduskunnan perustuslakivaliokunta aloittaa tänään keskustelun jätevesiasetuksesta. Valiokunta aikoo keskustella myös alkuperäisen asetuksen laillisuudesta.

Tänä aamuna Huomenta Suomi -ohjelmassa vierailleet eduskuntaryhmien puheenjohtajat ovat yhtä mieltä siitä, että jätevesiasetukseen pitää saada lievennyksiä.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Raimo Vistbackan mielestä vuonna 2003 voimaan tulleessa asetuksessa kansalaisille asetettiin liian kovia velvoitteita. Hänen mielestään ohjaus ja neuvonta on ollut aivan liian puutteellista, ja nyt esimerkiksi vanhoille pariskunnille on saatettu myydä liian kalliita laitteita.

"Summat liioiteltuja"

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kallin mielestä viime aikoina puhutut summat ovat olleet liioiteltuja, ja se on aiheuttanut hämmennystä.

- Tahtoisin rauhoitella ihmisiä. Ensin suoritetaan katselmus, tehdään toimenpide ja sovitaan siinä, mitä pitää tehdä tai tarvitseeko tehdä mitään.

Samaa mieltä on kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi.

- Nämä ratkaisut täytyy tehdä tapaus- ja kesämökkikohtaisesti.

Kalli lupailee, että asia hoidetaan tällä vaalikaudella.

- Varmaan tämän viikon aikana käy selville, mitä perustuslakivaliokunta tästä sanoo ja sen jälkeen ympäristövaliokunta lähtee jatkamaan asian käsittelyä.

Kalli uskoo, että kun laki hyväksytään, siinä näkyy kritiikki, jota kiinteistön omistajat haja-asutusalueilla ovat esittäneet.

- Tärkeintä on se, että kun asia saadaan valmiiksi, haja-asutusalueilla edelleenkin on mahdollista rakentaa ja asua.

(MTV3)

Katso eduskuntaryhmien puheenjohtajien haastattelu: (Huomenta Suomi 10.11.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.