Mainos

Eduskuntaan perustetaan miesverkosto

Eduskuntaan aiotaan perustaa miesverkosto. Jo aiemmin eduskunnassa on toiminut naisverkosto, joka kokoaa naiskansanedustajat yli puoluerajojen keskustelemaan erityisesti naisia koskettavista poliittisista kysymyksistä. Nyt samankaltaista yhteistyöelintä miehille ovat puuhaamassa kansanedustajat Kari Uotila Vasemmistoliitosta ja Jari Larikka Kokoomuksesta.

Edustajien mielestä miesverkostolle on tarvetta, sillä tasa-arvokysymyksiä on viime aikoina julkisessa sanassa pohdittu entistä enemmän miesnäkökulman kautta. Tasa-arvoasiain neuvottelukunnassa miesjaoston puheenjohtajana toimivan Kari Uotilan (vas.) mielestä verkostolle on selkeää yhteiskunnallista tilausta.

- Saan palautetta ja joudun aika paljon vastaamaan sähköposteihin miespolitiikan osalta. Voin vakuuttaa, että tilausta miespolitiikalle on, eikä eduskunta tässä mielessä ole mikään yksinäinen saareke. Kyllä tämä on selkeä yhteiskunnallinen trendi.

- On totta että naisen euro on 80 senttiä, mutta on yhtä totta että miesten vuosi on 11 kuukautta, Uotila viittaa miesten lyhyempään elinikään.

- Tekemällä järkevää tasa-arvopolitiikkaa voidaan nostaa naisen 80:tä senttiä kohti täyttä euroa ja saadaan ehkä miesten kalenteriin se joulukuukin mukaan

Miesverkosto ottaa naisista mallia

Miesverkostosta aiotaan saada naisverkoston kaltainen, mikä on huomioitu esimerkiksi sääntöluonnoksissa. Uotilan mukaan haasteet ovat miehillä ja naisilla yhteisiä. Esimerkiksi avioero- ja huoltajuuskysymykset sekä perhevapaajärjestelyt ovat asioita, jotka koskettavat molempia sukupuolia.

- Jos miehet pystyvät tasavertaisemmin osallistumaan vanhemmuuteen, hyödyntämään vanhempainvapaajärjestelmää paremmin ja isyyslaista tulee parempi, niin kyllä se on etu myöskin naisille, Uotila listaa.

Tulevaisuudessa miesverkosto ottaa kantaa eri tilanteisiin ja tekee yhteistyötä eri tasa-arvotahojen kanssa.

Tänään eduskunnassa on esitelty miesverkoston ideaa ja sääntöluonnosta. Varsinainen verkoston koollekutsu tapahtuu ensi syksynä, jolloin verkostolle valitaan vastuuhenkilöitä. Uotilan mukaan miesverkosto on jossain määrin jopa naisverkostoa radikaalimpi:

- Ei ole poissuljettua ettemmekö ottaisi naisiakin jäseniksemme, mikäli he ovat halukkaita arvioimaan tasa-arvotyötä miesten näkökulmasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.