Mainos

Eduskuntaan joulukuuset Rovaniemeltä

Eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen otti tänään vastaan Rovaseutu-kuntayhtymän lahjoittamat joulukuuset. Elinkeino- ja matkailutoimesta vastaavan kuntayhtymän omistavat Rovaniemen kaupunki ja maalaiskunta.

Viime vuonna aloitetun perinteen mukaisesti kuusien koristelu on annettu opiskelijoiden huoleksi. Tällä kertaa tehtävän saivat Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan opiskelijat. Eduskunnan ala-aulaan on sijoitettu köyhän miehen kuusi, jonka koristeet on leikelty vanhoista säilykepurkeista. Kahvilassa on lasten kirjoituksin ja Suomen lippujen koristama kuusi ja ravintolassa mm. poronsarvien kärkiosia ja lapinvärisiä nauhoja sisältävä luomus.

Valtiosalin pääkuusen koristelusta vastaa Rovaseutu-kuntayhtymä. Sen latvassa on inarilaisen Lintu-Antin veistämä puinen tähti ja oksilla Rovaniemen maalaiskunnassa asuvan Ari Markkolan keraamiset valaistut joulukellot. Niitä on 80 kappaletta eli yhtä monta kuin Suomella on itsenäisyyden vuosia.

Kuuset luovutti kuntayhtymän toimitusjohtaja Aaro Lehtoniemi. Tilaisuutta kunnioitti läsnäolollaan myös Napapiirin joulupukki.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.