Mainos

Eduskunta syynää harmaata taloutta

Eduskunnan tarkastusvaliokunta aloittaa laajan selvityksen harmaasta taloudesta.

Useiden suomalaisarvioiden mukaan harmaasta taloudesta koituu yhteiskunnalle verojen ja sosiaaliturvamaksujen menetyksinä vuosittain jopa 2 - 2,5 miljardin euron vuotuinen vahinko. Harmaan talouden ja talousrikollisuuden kokonaisarvo on Suomessa arvioiden mukaan viisi miljardia euroa.

Harmaa talous on myös merkittävä epäterveen kilpailun syy. Yritysten rehellisesti toimiva enemmistö ei voi kilpailla tasavertaisesti velvoitteensa laimin lyövien yritysten kanssa.

Tarkastusvaliokunta aikoo muun muassa arvioida, mitkä ovat harmaan talouden aiheuttamat verotulojen ja muiden lakisääteisten maksujen menetykset kotimaassa.

Tutkimuksen kansainvälisessä osuudessa pyritään selvittämään kansainvälistä sijoitustoimintaa ja veroparatiisien käyttöä veronkierrossa sekä ulkomaankauppaan liittyvää harmaata taloutta.

Tavoitteena on, että tutkimus valmistuu ensi maaliskuussa. Eduskunnan monissa puheenvuoroissa on vaadittu puuttumista harmaaseen talouteen. Viime aikoina tähän asiaan on palannut etenkin vihreiden kansanedustaja Erkki Pulliainen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.