Mainos

Eduskunta ruotii Vanhasen tapausta kahden viikon päästä

Eduskunta ruotii entisen pääministerin Matti Vanhasen (kesk.) virkatoimien lainmukaisuutta kahden viikon päästä tiistaina. Eduskunta päättää täysistunnossaan, syytetäänkö Vanhasta valtakunnanoikeudessa vai raukeaako asia.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok.) kertoo, että valiokunta saa viikon päästä käsiinsä luonnoksen Vanhasen asiaa koskevaksi kannanotoksi. Kannanotto valmistuu ensi viikon aikana.

Vanhasen toimia on tutkittu siksi, että hän osallistui valtioneuvoston istunnossa Raha-automaattiyhdistyksen avustusten jakoon Nuorisosäätiölle. Säätiö oli rahoittanut Vanhasen vaalikampanjoita.

Asiantuntijat ovat katsoneet Vanhasen olleen jäävi osallistumaan päätöksentekoon. Perustuslakivaliokunnan on otettava kantaa muun muassa siihen, oliko Vanhasen toiminta niin oleellisesti lainvastaista, että kynnys syytteen nostamiseksi valtakunnanoikeudessa ylittyisi.

Keskusrikospoliisille asiasta esitutkinnan toimittanut valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen on arvioinut, ettei syytekynnys ylity.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.