Mainos

Eduskunta pui Soneran umts-kauppoja

Eduskunta aloitti tänään Soneran umts-katastrofin loppuselvittelyn, kun talousvaliokunnan Sonera-mietintö tuli palautekeskusteluun.

Ryhmäpuheenvuoroissa kritiikki kohdistui erityisesti entiseen liikenne- ja viestintäministeriin Olli-Pekka Heinoseen ja hänen ministeriönsä noudattamaan puuttumattomuusperiaatteeseen omistajapolitiikassa.

Useiden eduskuntaryhmien viesti oli, että Heinosen olisi pitänyt tuoda umts-kaupat talouspoliittiseen ministerivaliokuntaan.

Oppositio katsoi, että umts-kauppojen poliittisessa vastuussa on koko hallitus, joka ei noudattanut omaa periaatepäätöstään eikä toiminut niin kuin huolellisen omistajan kuuluu. Pääministeri Paavo Lipposta arvosteltiin mm. siitä, ettei hän talouspoliittisen ministerivaliokunnan puheenjohtajana vaatinut ministeri Heinosta tuomaan umts-kauppoja valiokuntaan.

Hallitus- ja osin muiden oppositiopuoleiden riveistäkin kyseltiin vielä myös Soneran lakkautetun hallintoneuvoston keskustalaisen puheenjohtajan Pauli Saapungin vastuun perään. Yleisesti todettiin, että valtion omistajapolitiikka vaatii remonttia ja omistajaohjauksen keskittämistä.

Eduskunnan Sonera-käsittely päättyy huomenna äänestykseen hallituksen luottamuksesta.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 12.11.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.