Mainos

Eduskunta päätti: Ei enää vain naisille -tarjouksia

Palvelujen ja tavaroiden tarjoaminen vain toiselle sukupuolelle loppuu Suomessa. Eduskunta on hyväksynyt lopullisesti EU-direktiivin vaatiman tasa-arvolain muutoksen.

Vastedes esimerkiksi sukupuolen perusteella myönnettävät alennukset katsotaan sukupuoliseksi syrjinnäksi. Käryn käydessä voi joutua pulittamaan vähintään 3000 euron korvauksen syrjinnän kohteeksi joutuneelle henkilölle.

Tavaroita ja palveluja voi kuitenkin perustelluista syistä tarjota edelleen toisen sukupuolen edustajille. Myös hyvitystä voidaan kohtuullistaa.

Lainmuutoksen myötä ainakin naisille myönnettävät risteily- ja ravintola-alennukset loppuvat. Parturi- ja kampaamopalveluissa hinnoittelu ei saa perustua sukupuoleen. Äitienpäivä- tai isänpäivätarjoukset suvaitaan, jos kyse on vain harvoin annettavasta ja rahallisesti pienestä huomionosoituksesta.

Eduskunta haukkui lain viime viikolla naurettavaksi, mutta hyväksyi sen EU:n vaatimana uudistuksena yksimielisesti. Laki tulee voimaan vuodenvaihteessa jo vuoden aikataulustaan myöhässä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.