Mainos

Eduskunta on valinnut Kataisen pääministeriksi

Eduskunta on valinnut pääministeriksi kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen äänin118–72. Poissa äänestyksestä oli yhdeksän kansanedustajaa.

Hallituspuolue vasemmistoliiton kansanedustajat Markus Mustajärvi ja Jyrki Yrttiaho äänestivät Kataisen valintaa vastaan eduskunnassa.

Katainen sanoi valintansa jälkeen, ettei kahden vasemmistoliiton edustajan äänestyskäyttäytyminen tullut yllätyksenä. Kataisen mukaan se ei kuitenkaan ole hallituksen pelisääntöjen mukaista. Hän sanoi käyvänsä pelisääntökysymykset vielä kertaalleen läpi vasemmistoliiton puheenjohtajan Paavo Arhinmäen kanssa.

– Hallituspuolueissa tuetaan hallitusta, sanoi Katainen.

– On aivan selvää, että jokaisen puolueen pitää toimia hallituksessa vastuullisesti. Ja jokainen ryhmä kantaa siitä oman vastuunsa.

Kataisen mukaan hallitusohjelmaan kohdistunut ankara kritiikki kuuluu asiaan. Hän myönsi, että uusi hallitus on äärimmäisyyksien koalitio.

– Olemme käyttäneet aika paljon aikaa hioaksemme sellaisen hallitusohjelman, jonka kanssa voidaan elää neljä vuotta. Ja toki tässä matkan varrella tulee varmasti paljon vielä muutoksia ihan ulkopuolisen talouden paineen tai ulkoisen muun paineen vuoksi.

Opposition puheet "Kataisen sosialistihallituksesta" uusi pääministeri kuittasi värikkääksi retoriikaksi.

(MTV3 – STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.