Mainos

Eduskunta muuttaa TV-yhtiöiden toimilupamaksua

Eduskunta on muuttamassa kaupallisilta TV-yhtiöitä perittävää toimilupamaksua. Tavoitteena on ollut järjestely, joka kohtelisi yhtiöitä aiemmin esitettyä tasapuolisemmin. Lisäksi tarkoituksena on, että kaupallisten radioyhtiöiden toimilupamaksua lykätään viidellä vuodella. Ensi vuonna maksu olisi koskenut niistä vain Novaa.

Liikennevaliokunnan hallituspuolueita edustavat jäsenet sopivat muutoksesta alustavasti tänään. Asiaa käsitellään huomenna eduskuntaryhmien kokouksissa. Toimilupamaksua kerätään kaupallisilta yhtiöiltä Yleisradion toiminnan rahoittamiseksi. Maksua peritään 20 miljoonan markan ylittävästä liikevaihdosta.

Eduskunta muuttaa maksua niin, että progressiivinen maksuasteikko päättyy jo 60 miljoonan markan liikevaihdossa. Sen ylittävästä osasta maksu on 24,5 prosenttia. Alkuperäisessä esityksessä maksuprosentti nousi asteittain aina 800 miljoonan markan liikevaihtoon asti.

Käytännössä muutos lähentää MTV:lle ja Ruutuneloselle tulevaa maksuprosenttia. MTV on arvostellut hallituksen esitystä, että se tulee yhtiölle kohtuuttoman kalliiksi ja vääristää kilpailua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.