Mainos

Eduskunta moitti mediaselvitystä

Työministeri Liisa Jaakonsaari (sd.) ei saanut torstaina muilta ministereiltä kattavaa tukea ahdingossa, johon hän on joutunut ministeriönsä tekemän viestintäselvityksen vuoksi.

Asia nousi esille eduskunnassa valtioneuvoston kyselytunnilla. Kansanedustaja Anneli Jäätteenmäki (kesk.) ihmetteli, onko Grey Eminence -yhtiöltä tilattu toimittajien arvolatausta koskeva tutkimus hyvää valtion verovarojen käyttöä. Valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) sanoi ihmetelleensä, miksi jollain ministeriöllä on tarvetta selvittää median mielipidettä ministeriön toiminnasta.

-Omakohtaisesti voin todeta, että sen kyllä yleensä huomaa viimeistään aamuisin lehtiä lukiessa, Niinistö lohkaisi. Ympäristöministeri Pekka Haavisto (vihr.) luonnehti työministeriön teettämää listaa tiedotusvälineiden suhtautumisesta työvoimapoliittiseen uudistukseen "aika tyhjänpäiväiseksi" ministeriön tiedotustarpeita ajatellen.

Haaviston johtama ministeriö on itse käyttänyt Grey Eminence -toimistoa Natura-hanketta koskevan tiedottamisen yhteydessä. Media-analyysin tekemisestä kilpaili kolme muutakin yritystä. Haavisto tunnusti huomanneensa kokemuksesta, etteivät edes hyvät tai huonot toimistojen neuvot auta kaikessa tiedottamisessa.

Tiedotuksen perillemenon tutkimista puolusti kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäki (sd. ), joka oli huolissaan pelkästään ministeri Jaakonsaaren nilkan kaluamisesta. Kauppa- ja teollisuusministeriö käyttää Kalliomäen mukaan monin verroin enemmän konsultteja kuin työministeriö. Grey Eminence -toimisto on tehnyt selvityksen energiastrategiaa koskevasta tiedotuksesta.

Jaakonsaari luonnehti kohua myrskyksi vesilasissa. Työvoimapoliittista uudistusta koskevan viestinnän perillemenosta on tehty sisältöanalyysi, joka on Jaakonsaaren mukaan kaikkien modernien organisaatioiden arkipäivää. Idea on saatu Tanskasta, jossa vastaava uudistus onnistui Jaakonsaaren mielestä sen vuoksi, että se "tuotteistettiin ja markkinoitiin" tehokkaasti.

Sisältöanalyysin mustamaalaamista mustaksi listaksi hän luonnehti surulliseksi asiaksi. Jaakonsaari epäili myös valtiovarainministeriön käyttäneen ulkopuolisia asiantuntijoita, koska esimerkiksi Emu-tiedotukseen on varattu huomattavasti rahaa.

Niinistö korosti, ettei hänen tiedossaan ole tällaisia valtiovarainministeriön maksamia tutkimuksia.
-Jos onkin, niin tuloksia ei ole kukaan tullut minulle esittämään, Niinistö sanoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.