Eduskunta: Mika Niikko kertoo hoitaneensa koronaansa "loislääkkeellä", Zyskowicz ihmetteli salaliittoteorioita

Perussuomalaisten Mika Niikko kertoi eduskunnassa käyttäneensä loislääkettä koronan hoitoon:"Yllätyin suuresti kuurin aloitettuani" 3:43
Katso videolta Niikon puheenvuoro kyselytunnilta. Näin hän kertoo kiistanalaisen lääkkeen käytöstä.

Eduskunnassa käytiin tänään värikästä koronakeskustelua, kun eduskunta hyväksyi ylimääräisessä täysistunnossa sairausvakuutuslain muutoksen.

Lakiesitys hyväksyttiin ilman äänestystä, koska kukaan ei kannattanut Ano Turtiaisen (vkk.) tekemää hylkäysehdotusta, jossa hän värikkäin sanankääntein vastusti koronatoimia ja ennusti tuhoa sekä eurolle että EU:lle.

Puhemies Anu Vehvilänen (kesk.) muistutti Turtiaista kansanedustajan vakaasta ja arvokkaasta käyttäytymisestä ja totesi tämän puheenvuoron sisältäneen elementtejä, jotka ovat eduskunnan arvovallan kannalta kyseenalaisia.

"Jostakin tällaista ilmiötä lietsotaan"

Kokoomuksen Ben Zyskowicz osallistui keskusteluun todeten, että yksi koronan traagisimmista seurauksista on ollut se, että osa ihmisistä Suomessa ja ulkomailla on kokenut rokotukset ja rajoitustoimet syrjiviksi tai jopa salaliittomotiiveista johtuviksi.

– Mielestäni on surullista, että Suomessakin on monia ihmisiä, jotka vertaavat koronapassia esimerkiksi holokaustiin ja siihen, että siihen aikaan juutalaiset joutuivat kantamaan keltaista Daavidin tähteä ennen kuin heidät lopullisesti surmattiin. En itse voi lainkaan ymmärtää enkä hyväksyä koronapassin rinnastamista holokaustin aikaisiin tekoihin, Zyskowicz sanoi.

Zyskowicz sanoi kansanedustajien saaneen satoja sähköposteja tällaisessa uskossa olevilta ihmisiltä.

– Jostakin tällaista ilmiötä lietsotaan aivan tarkoituksella, hän epäili.

Zyskowiczin oma isä selvisi keskitysleiriltä.

Katso, miten Zyskowicz puhui salaliittoteorioista ja koronapassin vertaamisesta holokaustiin. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Ben Zyskowicz paheksui koronapassin rinnastamista holokaustiin:"En ymmärrä tätä ilmiötä" 1:35

Niikko kertoi syöneensä kiistanalaista lääkettä

Omista koronakokemuksistaan kertoi perussuomalaisten Mika Niikko, joka peräsi toimia koronaoireiden paremmaksi hoitamiseksi. Rokotteiden lisäksi pitäisi Niikon mielestä tarjota ivermektiiniä, jota hän sanoi käyttäneensä tautinsa hoitoon itsekin, vaikka näyttö sen toimivuudesta on epävarmaa.

– Koronapandemia ei näytä loppuvan vuotavilla rokotteilla pakkorokottamalla. Mielestäni joitain tutkittuja ja haitoiltaan vähäisiä lääkkeitä, kuten ivermektiini, tulisi säätää Kela-korvattaviksi, Niikko esitti.

Ivermektiini on laajasti käytössä muun muassa hevosten loislääkkeenä, mutta se on varsinkin Yhdysvalloissa noussut rokotteita epäilevien suosioon.

Euroopan lääkevirasto EMA:n mukaan tutkimustulokset eivät tue ivermektiinin käyttöä, eikä se siksi suosittele sen käyttöä taudin hoitoon tai ennaltaehkäisyyn, kertoi Fimea viime vuonna. Fimean mukaan Suomessa ivermektiinitabletteja on saatavilla ainoastaan erityisluvallisina ja ne on tarkoitettu ihmisilläkin loistautien hoitoihin. Niikko kertoo saaneensa lääkkeeseen reseptin lääkäriltään.

Eduskunnan ylimääräisessä täysistunnossa hyväksytyssä sairausvakuutuslain muutoksessa työterveyshuollon koronarokotuskorvaus korotettiin kymmenestä eurosta 16 euroon. Muutos astuu voimaan takautuvasti vuodenvaihteesta ja on voimassa kesäkuun loppuun. 

Perjantain täysistunnon jälkeen eduskunta jäi taas istuntotauolle 1. helmikuuta asti. Jos kiireellistä päätettävää ilmenee, voi puhemies kutsua täysistuntoon jo ennen sitä.

Ben Zyskowicz liikuttui puhuessaan holokaustista selvinneestä isästään.

Ben Zyskowicz liikuttui puhuessaan holokaustista selvinneestä isästään 4:12

Lue myös:

    Uusimmat