Mainos

Eduskunta lähti joululomalle

Eduskunnan syysistuntokauden päätyö, valtion ensi vuoden talousarvio on viimein valmis ja edustajat saivat lähteä joululomalle.

Koko viikon kestänyt perinteinen budjettipuhemylly ja äänestyssavotta saatiin päätökseen perjantaiaamuna. Vajaan tunnin kestäneissä äänestyksissä hyväksyttiin vielä viimeiset pääluokat valtiovarainvaliokunnan mietinnön mukaisesti.

Lopuksi äänestettiin vielä hallituksen luottamuksesta perussuomalaisten Kaj Turusen laatiman epäluottamuslause-ehdotuksen pohjalta. Hallitus kuittasi eduskunnalta luottamuksen luvuin 117–73.

Sen jälkeen puhemies Eero Heinäluoma (sd.) kiitti eduskuntaa tehdystä työstä ja toivotti edustajille ja muulle eduskunnan väelle rauhallista joulua ja menestystä ensi vuodelle. Kansanedustajat halasivat toisiaan istunnon päätteeksi ja lähtivät joulunviettoon.

Eduskunta palaa töihin istuntotauon jälkeen helmikuun ensimmäisellä viikolla. Uudet valtiopäivät avataan 5. helmikuuta.

Uusien valtiopäivien ensi töikseen eduskunta pääsee paneutumaan hallituksen tuoreeseen turvallisuus- ja puolustuspoliittiseen selontekoon. Siitä käydään lähetekeskustelu 6. helmikuuta.

Rutiinisyksy

Päättyneiden valtiopäivien syysistuntokausi sujui melko rutiininomaisissa merkeissä. Hallitus joutui kuitenkin väittelemään jatkuvasti eurokriisiin hoidosta erityisesti perussuomalaisten ja kuntauudistuksesta keskustan kanssa.

Välikysymyksiä oppositio laati kolme, ikäihmisten hoivasta, kuntauudistuksesta ja sosiaali- ja terveyspalveluista. Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) joutui toviksi tikun nokkaan liikenneviraston pääjohtajan Juhani Tervalan yllätyseron ja liikennerahoihin liittyvien sotkujen vuoksi.

Eduskunta sai myös yhden uuden kansanedustajan. Imatralainen luokanopettaja Anu Urpalainen otti kokoomuksen eduskuntaryhmästä Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtajaksi siirtyneen Jyri Häkämiehen paikan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.