Mainos

Eduskunta kiristää avustajien kelpoisuusehtoja

Eduskunta on kiristänyt avustajien kelpoisuusehtoja. Päätöksen taustalla oli eräiden valintojen aiheuttama voimakas arvostelu. Ikärajojen lisäksi avustajilta edellytään ensi vuoden alusta tehtävään soveltuvaa koulutusta. Sukulaisia saa kuitenkin palkata jatkossakin.

Kansa ja media älähtivät. Eduskunnassa puolestaan ihmeteltiin, miksi osalla kansanedustajista harkintakyky ei toiminut. Eduskunnan kansliatoimikunta joutui luomaan kelpoisuusehdot jälkikäteen, vain muutama viikko ensimmäisten avustajien palkkaamisesta. Uudet säännöt ovat voimassa ensi vuoden alusta lähtien.

Tarkennetut kelpoisuusehdot rajaavat avustajajoukon ulkopuolelle alaikäiset sekä yli 65-vuotiaat yleisen eläkeiän ylittäneet. Lisäksi kansanedustajan avustajalta edellytetään tehtävään soveltuvaa koulutusta sekä näyttöä aikaisemmasta toiminnasta eli kyvykkyyttä hoitaa tehtävää.

Keskustelun jälkeen toimikunta päätyi siihen, että sukulaisia voi palkata edelleen, jos he muuten täyttävät kelpoisuusvaatimukset. Kelpoisuusehtojen tarkistamista vaatinut toimikunnan jäsen Kimmo Sasi totesi tänään, että hän toivoo, että sukulaisia ei enää palkattaisi avustajiksi. Jos niin aikoo tehdä, pitää perustelujen olla kohdallaan, muuten asia joutuu suurennuslasin alle.
(MTV3/Eeva Mikkonen)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.