Mainos

Eduskunta kiisteli aluepolitiikan tuloksista

Keskustaoppositio ja alueministeri Martti Korhonen (vas.) sanailivat keskenään, kun eduskunta päätteli hallituksen tulevaisuusselonteon käsittelyä tänään.

Opposition mielestä hallitus on passiivinen alueiden kehittämisessä ja tuki on annettu kasvukeskuksiin. Kun heti perään jokunen pääkaupunkiseudun edustajakin oli noussut valittamaan kotiseutunsa kohtelua, ministeri päivitteli, että miljardeja on siirrelty, mutta kukaan ei tunnusta saaneensa mitään.

Mirja Ryynänen (kesk.) surkutteli muuttoliikettä pois maaseudulta ja erityisesti työikäisten lähtöä. Tuloksena alkaa olla vinoutuneempi väestörakenne kuin yhdessäkään toisessa EU-maassa.

Korhonen vastasi, että nyt ei muuteta enää harvoihin kasvukeskuksiin, vaan muuttajia saavien paikkakuntien määrä on lisääntynyt. -Sitä juuri alueiden kehittämisessä on tavoiteltu, ja siinä on onnistuttu, Korhonen jatkoi.
Kun keskustelun virittäjänä ollut eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan mietintö oli lavea ja korosti suurta määrää asioita, keskustelukin oli sen mukaista. "Tasapainoisen Suomen" kehityksestä löytyi kivuttomasti linkki jopa sellaiseen asiaan, että eläkkeiden ns. taitettua indeksiä pitää vastustaa.

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) torjui tutkimuksiin vedoten väitteen, että Suomi olisi jakautumassa kahtia. Totuus näyttää Lipposen mukaan sen sijaan olevan, että maaseutu on jakautumassa kahtia. Maataloudessa jatkuva nopea muutos kohtelee maaseutua eri puolilla maata eri tavoin.

Lipposen mielestä maaseudun kannalta on sitä parempi, mitä laajempi ja monipuolisempi aluekeskusten verkosto maasta löytyy. Aluekeskusten luominen onkin ollut hallituksen aluepolitiikan kulmakivi.

Arvostelijoille Lipponen vastasi, että Suomen aluepolitiikka on saanut tunnustusta myös muualta. Pohjoismaisissa selvityksissä Suomen aluepolitiikkaa on pidetty johdonmukaisimpana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.