Mainos

Eduskunta juhli 90-vuotiasta itsenäisyyttä

Suomi puhkesi laulamaan Iloiseksi vartiksi puolenpäivän aikaan. Suomen 90-vuotista itsenäisyyttä kunnioitettiin myös eduskunnan juhlaistunnolla.

Huomista itsenäisyyspäivää on juhlistettu tänään yhteisellä lauluhetkellä. Kello 12 alkoi Iloinen vartti, jonka aikana suomalaisilla oli tilaisuus yhdessä laulaa Jukka Kuoppamäen kappaleen Sininen ja valkoinen. Laulu valittiin kansanäänestyksellä.

Myös eduskunta osallistui Iloiseen varttiin laulamalla kansanedustaja Mikko Alatalon johdolla.

Eduskunta kunnioitti Suomen 90-vuotista itsenäisyyttä myös juhlaistunnolla. Iltapäivällä käydyn keskustelun teemana oli Itsenäinen Suomi matkalla 100 vuoden ikään.

Suomen lippu liehuu myös Ruotsissa

Suomen itsenäisyyden 90-vuotispäivää on juhlittu ja juhlitaan monin menoin myös Ruotsissa. Juhlia ja konsertteja järjestävät monet suomiseurat ja Suomen konsulaatit Malmötä ja Göteborgia myöten.

Jo sunnuntaina Suomen Tukholman suurlähetystö kutsui 750 vierasta kuulemaan Tapiola-kuoroa. Eilen soi Händelin musiikki Göteborgin tuomiokirkossa Suomen itsenäisyyden kunniaksi.

Itsenäisyyspäivän aattoiltana Suomea juhlittiin myös Ruotsin valtiopäivillä. Tilaisuuden järjesti valtiopäivien suomentaustaiset kansanedustajat ja työntekijät.

Varsinaisena itsenäisyyspäivänä Ruotsin armeijamuseo avaa näyttelyn Ruotsin viimeinen suuri sota, Napoleonin sodat ja Suomen menettäminen.

Itsenäisyyspäivän edellä Ruotsissa on pantu merkille Suomen erinomainen sijoitus koululaisten tietoja vertaamassa kansainvälisessä Pisa-mittauksessa. Sen johdosta tukholmalainen Svenska Dagbladet liehutti pääkirjoitussivullaan Suomen lippua jo tänään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.