Mainos

Eduskunta jatkaa hallitusohjelman käsittelyä

Pääministeri Jäätteenmäen hallitusohjelman ruodinta jatkuu eduskunnassa.

Pääministeri Anneli Jäätteenmäen hallituksen ohjelman käsittelyä jatketaan eduskunnassa jälleen iltapäivällä.

Keskustelu venyi eilen myöhään iltaan. Äänessä oli enimmäkseen pääoppositiopuolue kokoomus, jonka edustajat arvostelivat hallitusohjelmaa mm. riittämättömistä toimenpiteistä talouskasvun tukemiseksi, pääkaupunkiseudun ongelmien sivuuttamisesta ja osinkoverotuksen osittaisesta kiristämisestä.

Hallitusta puolustamassa istui enimmäkseen kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen, joka selvitti juurta jaksain, mistä osinkoverotuksen muuttamistarpeessa on kysymys. Suomen järjestelmä ei kohtele tasapuolisesti ulkomaalaisia sijoittajia suomalaisiin nähden, mistä syystä Suomi on joutunut EY-tuomioistuimen silmätikuksi. Pekkarinen korosti, että pk-yritysten verotusta ei kiristetä.

Kokoomusedustaja, entinen liikenneministeri Kimmo Sasi peräsi edelleen julki hallituksen "salaista sopimusta" menolisäysvaran käytöstä. Sasi sanoi, että hänen tietojensa mukaan perustienpidon määrärahat supistuvat olennaisesti ensi vuodesta alkaen. Tämä merkitsisi Sasin mukaan sitä, että joudutaan vakavasti miettimään Pohjois- ja Itä-Suomessa olevien teiden kunnossapitoa ja hoitoa ja niiden siirtämistä yksityisteiksi pois valtion vastuulta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.