Mainos

Eduskunta jäädyttää kansanedustajien ostopalvelusopimukset

Eduskunta jäädyttää kansanedustajien ostopalvelusopimukset. Yhtään uutta sopimusta ei enää tehdä.

Puhemiehet ja eduskuntaryhmien edustajat ovat sopineet, että tällä vaalikaudella ei enää tehdä uusia sopimuksia.

Puhemies Sauli Niinistö sanoo päätöksen syntyneen yksimielisesti. Lopullisen päätöksen tekee kansliatoimikunta. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että kansanedustajilla voi olla vain henkilöavustajia.

Niinistö kuvaili tilannetta varsin sekavaksi. Mitään väärinkäytöksiä hän ei ole ostopalvelusopimuksissa havainnut.

Eduskunnan tilitoimiston toimistopäällikön Pertti Rosilan mukaan ostopalvelusopimuksia tehdään usein muun muassa avustajapalveluista ja esimerkiksi kansanedustajien omien nettisivujen rakentamiseen ja päivitykseen.

- Ostetaan puheiden valmistelupalveluita, tekstipohjien tuottamispalveluita, imagon rakentamispalveluita, eli tehdään nettisivujen lisäksi kirjelomakkeita ja tiedotusmateriaalia edustajan käytöön.

Rosila kertoo, että ostopalvelusopimuksia on vaikea valvoa ja siksi kokee, että palvelun lopettaminen on hyödyllistä..

- Eduskunta ei pysty kontrolloimaan sitä, että annetaanko juuri niitä palveluita, joita sopimuksessa on sovittu ja joista laskutetaan, eikä kysymys ole esimerkiksi puoluetuesta yhdistyksille. Koska on julkisuudessa herätetty epäilyjä, että rahaa menee muuhunkin tarkoitukseen kuin mihin kansliatoimikunta edellyttää, niin on parasta, että tämä mahdollisuus lopetetaan.

Kuluvalle vaalikaudelle on tehty 13 koko vaalikauden mittaista sopimusta ja lisäksi on noin 30 määräaikaista sopimusta. Ensi vaalikaudella sopimukset eivät ole enää mahdollisia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.