Mainos

Eduskunta hyväksyi uudet energiaverot

Eduskunta hyväksyi uudet energiaverot tänään ratkaisevassa kolmannessa käsittelyssä. Hallituksen esitys hyväksyttiin pienin muutoksin luvuin 91-43.

Alusta alkaen kiistoja herättänyt veroremontti repi hallituksen rivejä myös viimeisessä äänestyksessä. Keskustan hylkäysesitystä kannattivat SDP:n Risto Kuisma ja Tuija Pohjola, vasemmistoliiton Pentti Tiusanen sekä kokoomuksen Suvi Linden. RKP:n Eva Biaudet, vasemmistoliiton Annika Lapintie sekä vihreiden Satu Hassi, Janina Andersson ja Tuija Maaret Pykäläinen äänestivät tyhjää. Pitkän keskustelun vuoksi iltaan lykkääntyneestä äänestyksestä oli poissa 60 kansanedustajaa.

Keskusta esitti koko verouudistuksen hylkäämistä, kun se ei ollut aiemmissa vaiheissa saanut läpi omia muutosesityksiään. Keskusta olisi halunnut säilyttää energiaverotuksen perusmallin entisellään. Uutta energiaverojärjestelmää arvosteltiin koko sen eduskuntakäsittelyn ajan siitä, että verotuksen ympäristöä ohjaava vaikutus heikkenee ja uusi malli syrjii kotimaisia energiavaihtoehtoja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.