Eduskunta hyväksyi Tehy-lain sisällön

Sairaanhoitajien suojelutyövelvollisuutta laajentava ns. Tehy-laki hyväksyttiin eduskunnassa pitkäksi venyneessä käsittelyssä.

Eduskunta on hyväksynyt kiistellyn potilasturvalain sisällön. Kaikki opposition muutosehdotukset kaatuivat yön äänestyksissä hallitusrintaman voimin selvin luvuin.

Lain toinen käsittely siirtyy perjantaihin, koska ensimmäinen käsittely venyi tiistain puolelle. Käsittelyjen väliin on jäätävä kolme kokonaista päivää. Ensimmäinen käsittely vei 12 tuntia, ja äänestämään päästiin vasta aamukahdelta.

Lakiehdotuksen toinen käsittely on tarkoitus aloittaa poikkeuksellisesti heti puolenyön jälkeen perjantain vastaisena yönä. Näin laki ehtisi ilman erikoisjärjestelyjä perjantaina aamupäivällä presidentin vahvistettavaksi.

Tiukka käsittelyaikataulu vaikuttaa myös presidentti Tarja Halosen matkasuunnitelmiin. Jos hoitajien työkiistassa ei löydy sopua, presidentti joutunee perumaan loppuviikon Amerikan-matkansa.

Presidentti Halonen on parhaillaan valtiovierailulla Irlannissa, josta hänen on tarkoitus jatkaa Yhdysvaltoihin naisjohtajien huippukokoukseen.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat