Mainos

Eduskunta hyväksyi rajoitetun tuen matkustajalaivoille

Eduskunta on hyväksynyt rajoitetun tuen matkustajalaivoille lakiesityksen toisessa käsittelyssä tänään.

Lain käsittelyä siivitti loppuun asti epäily siitä, riittääkö muita Pohjoismaita vähäisempi tuki estämään matkustajalaivojen ulosliputtamisen. Lain saatteeksi eduskunta hyväksyi lausuman, jossa hallituksen edellytetään "seuraavan tilannetta ja ryhtyvän tilanteen vaatimiin toimenpiteisiin". Hallituksen esitys merkitsee noin 160 miljoonan markan tukea aluksille.

Ärtymystä eduskunnassa aiheutti erityisesti se, että aiemmissa kaavailuissa oli puhuttu 240 miljoonan markan tukipaketista. Hallituksen mielestä täysimittainen tuki matkustaja-aluksille ei Suomessa ole mahdollista sen kalleuden vuoksi.

Tuen määrä oli vahvistettu lain sisällön hyväksymisen yhteydessä jo aiemmin, ja tänään eduskunta äänesti vain lausumista. Äänestyksissä kaatuivat Tero Mölsän (kesk.) ja Klaus Bremerin (r.) ehdotukset. Bremerin mielestä hallitusta olisi pitänyt vaatia varmistamaan, että elinkeino ja työpaikat säilyvät Suomessa ja Suomen lipun alla. Mölsä olisi halunnut hallitukselta ensi vuonna selonteon tuen vaikutuksista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.