Mainos

Eduskunta hyväksyi poliittiset valtiosihteerit

Mikäli eduskunta hyväksyy myös hankkeeseen ehdotetun määrärahan, yhdeksän poliittista valtiosihteeriä aloittaa työt jo ensi vuonna.

Eduskunta hyväksyi tänään uusien poliittisten valtiosihteerien vakanssien perustamista koskevan lain. Laki hyväksyttiin äänin 101-73.

Opposition rinnalla lain hyväksymistä vastustivat SDP:n Marjaana Koskinen ja Esa Lahtela.

Mikäli eduskunta hyväksyy myös budjettiin esitetyn puolentoista miljoonan euron määrärahan, ensi vuonna aloittaa työnsä yhdeksän poliittista valtiosihteeriä. Uusista ministereiden avustajista SDP ja keskusta saavat kumpikin neljä ja RKP yhden.

Valtiosihteerin ovat saamassa toimikautensa loppuajaksi keskustalaiset kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen, maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaoja, peruspalveluministeri Liisa Hyssälä, alue- ja kuntaministeri Hannes Manninen, sosiaalidemokraatit valtiovarainministeri Antti Kalliomäki, sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre, liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen, sisäministeri Kari Rajamäki sekä RKP:n ympäristöministeri Jan-Erik Enestam.

Valtiosihteereistä riideltiin eduskunnassa hartaasti. Oppositio piti uusia kallispalkkaisia poliittisia toimijoita täysin turhina. Hallitus perusteli esitystään ministereiden suurella työtaakalla ja poliittisten virkanimitysten tekemisellä avoimiksi.

Perustuslakivaliokunnan vaatimuksesta hallituksen esitystä muutettiin siten, ettei valtiosihteeri voi olla päättämässä Euroopan unionin lainsäädännöstä. Hän voi istua ministerin sijaisena EU:n neuvostossa vain epävirallisissa kokouksissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.