Mainos

Eduskunta huolissaan Ylen ahdingosta

Eduskunnassa pohdittiin muun muassa sitä, miten ilman lupaa televisiota katsovia saataisiin lunastamaan tv-lupa.

Yleisradion taloudellinen ahdinko herättää levottomuutta myös eduskunnassa.

Kansanedustajat eivät pystyneet tänään istunnossa puhumaan käsiteltävänä olleesta viestintämarkkinalain muutoksesta lipeämättä itse asiasta Ylen talouteen.

Osa edustajista ei pitänyt minään ihmeenä sitä, että tv-luvan maksajien määrä on laskenut, kun pakkosyötetyn digijärjestelmän toiminta on ollut osin kelvotonta. Toisaalta tätäkään ei pidetty oikeutuksena vapaamatkustamiselle eli tv:n katselun jatkamiselle luvatta.

Lääkkeeksi tarjottiin muun muassa budjettirahoitukseen siirtymistä ja Norjan mallia, jossa maksu-tv-kortin saadakseen on esitettävä maksettu tv-lupa.

Viestintäministeri Suvi Lindén (kok.) kertoi, että ministeriössä yritetään selvittää, voitaisiinko tv-maksun maksaneiden ja maksutelevision hankkineiden rekistereitä sovittaa yhteen. Nykylainsäädännön pohjalta se ei ole ollut mahdollista.

Ministeri muistutti myös, ettei luvattomien televisioiden "peilaaminen" eli paljastaminen teknisin apuvälinein tule kyseeseen. Tältä osin törmätään jo perustuslaillisiin oikeuksiin.

Lindén lupasi omasta puolestaan yrittää hankkia lupatarkastajille jotakin kättä pidempää. Hän muistutti, ettei järjestyslaki nykyisin salli edes lupatarkastajan päästämistä kerrostaloon.

Lisää Yle-keskustelua on luvassa ylihuomenna, kun eduskunta pääsee käsittelemään Yleisradion hallintoneuvoston toimintakertomusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.