Mainos

Eduskunta huolissaan digilähetysten näkyvyydestä

Suomessa siirrytään kokonaan digitaaliseen televisiotoimintaan vajaan vuoden kuluttua eli ensi vuoden elokuun lopussa.

Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen vakuutti tänään eduskunnan kyselytunnilla, että television digilähetysten näkyvyyteen liittyvät ongelmat ovat ministeriön tiedossa ja ne voidaan ratkaista. Monet kansanedustajat kantoivat huolta maan eri puolilla olevista katvealueista.

Huovisen mukaan projektipäällikkö Tauno Äijälän johtama TV 2007 -työryhmä on kiertänyt ympäri Suomea puhumassa digitaaliseen televisiotoimintaan siirtymisestä ja kyselemässä ongelmista. Mukana on aina ollut myös edustaja Digita Oy:sta, jolle kuuluu näkyvyyden varmistaminen.

Huovinen korosti, että monien yksittäisten kansalaisten kokemia ongelmia on jo ratkaistu aivan räätälöidystikin, mutta haasteita riittää edelleen.

Digilähetyksistä kysynyt Raimo Vistbacka huomautti, että digiboksin ohella monet joutuvat hankkimaan myös uudet kalliit antennit ja vahvistimet. Vistbackan mukaan silti joillakin alueilla jopa 70 prosentilla katsojista on vaikeuksia signaalin saamisessa alilähettimien vähäisyyden vuoksi.

Pornaisissa asuva Risto Kuisma kertoi hankkineensa laadukkaan digiboksin ensimmäisten joukossa.

-Se ei toimi. Siitä ei tule Ylen tekstiä, eikä siinä mitkään Äijälät auta, Kuisma valitti. Hän ei myöskään ole havainnut digiboksissaan mitään luvattua interaktiivista liikettä eli vuorovaikutteisia toimintoja.

Huovinen arveli, että laitteissakin on ollut alussa ongelmia. Myös digikanavilta saatavat palvelut ovat kehittyneet aika hitaasti. Tulevaisuudessa tarjolla voi olla kuitenkin sellaisiakin toimintoja, joita ei ehkä vielä edes osata ennakoida.

Ministeri suhtautui jonkin verran epäillen ajatukseen myöntää esimerkiksi sairaaloille lisäaikaa analogisten lähetysten seuraamiseen, jotta ne välttyisivät kymmenien tuhansien digiboksien hankkimiselta. Hän huomautti, että toiset sairaanhoitopiirit ovat asian hoitaneet ja toiset eivät.

Suomessa siirrytään kokonaan digitaaliseen televisiotoimintaan vajaan vuoden kuluttua eli ensi vuoden elokuun lopussa. Kesäkuussa oli 50 prosenttia kotitalouksista ehtinyt hankkia digisovittimen tai digitaalisen television.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.