Mainos

Eduskunta haluaa yhteyden nuoriin

Nuoret pääsevät tarkkailemaan eduskunnan toimintaa uudistetuilla Internet-sivuilla.

Edusnet-verkkotietopankkiin on koottu tietoa myös parlamentarismista ja politiikasta. Verkkopalvelusta löytyy muun muassa videoita, valokuvia, pelejä ja budjettilaskuri. Videoiden kautta voi seurata muun muassa kyselytuntia tai Euroopan parlamentin istuntoa. Uteliaat voivat lukea kansanedustajan arjesta ja löytyypä sivuilta myös tietoa muutaman edustajan viikkorytmistä.

Palveluun pääsee osoitteessa www.eduskunta.fi/edusnet. Eduskunnasta luvataan, että sivut pidetään jatkuvasti ajan tasalla ja tarjontaa lisätään tulevaisuudessa. Ruotsinkielinen Rixnet-palvelu julkistetaan tammikuussa.

Edusnetin julkistamistilaisuudessa puhunut puhemies Paavo Lipponen korosti eduskunnan ja koulujen välisen yhteistyön merkitystä.

-Eduskunta haluaa olla omalta osaltaan luomassa tietoyhteiskuntaa, jossa uusinta tieto- ja viestintäteknologiaa käytetään hyväksi opetuksessa. Vapaasti verkosta saatavat tiedot ja palvelut voivat parhaimmillaan edistää sekä kansalaisten että alueiden tasa-arvoa, Lipponen sanoi. Edusnet suunniteltiin yhteistyössä opettajien ja koulujen kanssa. Oppilailla saivat esimerkiksi antaa palvelusta palautetta. Tavoitteena onkin, että koulut käyttävät palvelua yhteiskuntaopin tunneilla oheisaineistona. Lisäksi eduskunta ja nuoret kohtaavat konkreettisesti ensi huhtikuussa, kun eduskunnassa järjestetään Nuorten Parlamentti -istunto. Joka toinen vuosi pidettävässä istunnossa nuoret esittävät suullisella kyselytunnilla eduskunnan puhemiehen johdolla kysymyksiä valtioneuvoston jäsenille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.