Mainos

Eduskunta äänesti "kyläkoulujen tappolaista"

Kyläkoulujen tappolaiksi kutsuttu esitys poistaa kannustimet kouluverkon ylläpitämisessä muissa kuin harvaan asutuissa kunnissa ja saaristokunnissa.

Hallituksen rivit pitivät melko hyvin eduskunnan äänestäessä tänään kuntien valtionosuusjärjestelmän remontin sisällöstä.

Kokoomuksen Esko Kurvisen ensimmäisessä käsittelyssä tekemät vastaesitykset kaatuivat hallitusrintaman voimin puhtaasti muutamaa äänestystä lukuunottamatta. Keskustan Petri Neittaanmäki ja Lauri Oinonen vastustivat kuitenkin "kyläkoulujen tappolaiksikin" kutsuttua esitystä, joka poistaa kannustimet kouluverkon ylläpitämisessä muissa kuin harvaan asutuissa kunnissa ja saaristokunnissa.

Mietinnön laatineen hallintovaliokunnan mukaan kouluverkkotekijän muutos ei selvityksessä vähennä jaettavan yksikköhintarahoituksen määrää, vaan aiemmin kouluverkon perusteella jaettu valtionosuus ohjautuisi samoille kunnille muuta tietä.

SDP:n Virpa Puisto äänestytti omasta lakialoitteestaan hallituksen esitystä vastaan ja sai taakseen kolme ryhmätoveriaan, Reijo Laitisen, Esa Lahtelan ja Marjaana Koskisen. Lisäksi Lauri Kähkönen (sd.) äänesti tyhjää.

Puisto esitti, että voimassa oleva lastensuojelun suurten kustannusten tasausjärjestelmä säilytetään entisellään ja hallituksen esitykseen sisältyvästä sosiaali- ja terveydenhuollon valtionosuuden lastensuojelukertoimesta luovutaan.

Nyt tulossa oleva valtionosuusremontti on niin sanotusti kustannusneutraali eli järjestelmään ei tule lisää rahaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.