Mainos

Eduskunta äänestää puolustuspoliitiikan linjasta

Hallituksen kanta on, että Suomi on yhä sotilaallisesti liittoutumaton. Vastakkaista kantaa ajaa oppositiopuolue kokoomus, jonka mielestä Suomi ei enää ole perinteisessä mielessä sotilaallisesti liittoutumaton.

Eduskunta äänestää tänään Suomen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan linjauksista.

Hallitusta haastamaan lähtenyt kokoomus ajaa eduskunnan kannanotoksi sitä, että Suomea ei voi enää pitää perinteisessä mielessä sotilaallisesti liittoutumattomana maana. Oppositiojohtaja Jyrki Kataisen mielestä näin on siksi, että Suomi on saanut muilta EU-mailta turvatakuut ja samalla sitoutunut auttamaan toisia hädän hetkellä.

Pääministeri Matti Vanhasen ja hallituksen kanta on sen sijaan, että Suomi on edelleen "sotilaallisesti liittoutumaton". Hallituksen ajaman kannan ennakoidaan saavan taakseen eduskunnan enemmistön tuen.

Hallituksen turvaselonteon käsittelyä eduskunnassa ovat leimanneet erimielisyydet ulkoasiain- ja puolustusvaliokunnan välillä sekä erilaiset näkemykset myös eduskuntaryhmien sisällä. Liittoutumattomuuskeskustelun ohella yksi suurimmista loppusuoran kiistakysymyksistä on ollut jalkaväkimiinoista luopumisen aikataulu. Värikästä keskustelua on käyty myös siitä, tulisiko Suomen muuttaa rauhanturvalakiaan siten, että pelkkä EU:n hyväksyntä riittäisi unionien omien kriisinhallintaoperaatioiden aloittamiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.